Zinc • Нашето свежо лого

Cart

ЗА ZINC

Ние сме млад дизайнерски бранд за алтернативно детско облекло за деца между 6 месеца и 12 години. Фокус са игривите кройки, веселите цветове и закачките в дрехите, които събуждат детското въображение.

Тази година получихме и международно признание. Фиона Колман, Консултант за световните тенденции и цветове, избра някои от дрешките на Zinc за „Доклада с тенденции за следващия сезон“ на Bubble London, най-голямото детско изложение в Лондон за дизайнерски облекла.

КАК СЪЗДАВАМЕ МОДЕЛИТЕ

Основната ни идея е да създаваме закачливи асиметрични дрехи както за ежедневието, така и за важните моменти. Дрехите се комбинират по всевъзможни начини и децата правят това сами под формата на игра.

Вдъхновихме се от модернизма и прегърнахме неговите изчистени геометрични форми при конструкцията на дрешките. Кройките са създадени с мисълта за удобство и за да сме уверени в това, работим с група родители и деца, с които тестваме кройките на моделите и колко интересни са те за самите деца.

Родителите харесват, че с дрехите на Zinc децата им се отличават, интересни и различни са; оценяват също и практичната страна, че дрехите са от памук и се поддържат лесно. Децата се чувстват различни, привличат вниманието на другите и се събужда желанието за игра. Малчуганите проявяват интерес към елементите, които добавяме – апликации, емблеми, копчета, дупки, шарени джобове, цветни ципове поставени накриво, принтове с главата надолу. Така събуждаме любопитството им и даваме на „свободното дете“ поле да играе и открива.

 

ПРОЦЕСЪТ НА ПРОИЗВОДСТВО

Комфортът на децата е изключително важен за нас, затова държим на високото качество и работим със сертифициран висококачествен памук, Standard 100 by OEKOTEX.Прилагаме стриктен контрол на качеството на всяка стъпка от производството. Работим с доставчици от Германия, Япония, Италия, Гърция, Турция и България. Използваме YKK ципове и тик-так копчета на YKK Stocko, без съдържание на никел и с гаранция 50 000 закопчавания. За принтовете използваме само сертифицирани, подходящи за деца, водни мастила. Подизпълнителите за ситопечат и бродерия са изключително фокусирани върху качеството, и затова говорят разпознаваемите международни брандове, които също ползват техните услуги.

 

0